Eide Forlag A/S

Artikkelstart

Eide forlag er et imprintforlag under Forlagshuset Vigmostad og Bjørke og gir ut bøker for Den norske kirke, og annen kirkelig litteratur. Forlaget ble grunnlagt i 1880 av Johan Wilhelm Eide.

Historie

Johan Wilhelm Eide hadde 12 år tidligere grunnlagt Bergens Tidende og J.W. Eides Boktrykkeri. Det var først i 1945 med den driftige Trygve Nordanger at forlaget for alvor kom i gang. Barnebøker kom til å utgjøre forlagets litterære fundament; Zinken Hopps bøker, Alice i eventyrland, Peter Pan ble eksempelvis alle utgitt på Eides forlag. I tillegg kom populære voksenbøker, som bestselgeren om Shetlands-Larsen.

Rundt midten av 1980-årene var utgivelsestakten sunket betraktelig, og forlaget fikk problemer. Det var da et heleid datterselskap av Bergens Tidende og satset på norsk og oversatt spenningslitteratur. Forlaget kom ikke i økonomisk balanse, og Bergens Tidende solgte derfor forlaget. Trine Kolderup Flaten, som hadde vært redaktør de siste årene, kjøpte forlaget. Det ble da en familiebedrift, med Roald Flaten som daglig leder.

Høsten 2005 ble forlaget kjøpt av forleggerne Arno Vigmostad og Arnstein Bjørke i Bergen, og ble et søsterforlag til Fagbokforlaget.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg