Amerikansk komponist og musiker.

Bagley begynte sin musikalske løpebane som 9-årig guttesopran og komiker ved Leavitt's Bellringers, et omreisende revyselskap som besøkte mange av de store byene i Amerika. Han begynte å spille kornett og turnerte i 6 år med et annet selskap, Swiss Bellringers før han ble med i Blaisdell's Orchestra i Concord, New Hampshire.

I 1880 kom han til Boston som solokornettist i Park Theatre. Han turnerte så i 9 år med et operaselskap, The Bostonians, samtidig med at han skiftet fra kornett til trombone. Han spilte også med andre korps/orkestre og det er verd å merke seg at han aldri hadde en times undervisning på noe instrument. Han var også en fin tegner og kunne sikkert også ha livnært seg som karikaturtegner.

I 1905 komponerte han marsjen som for alltid vil være blandt "verdensmarsjene" nemlig National Emblem. Den er elegant kombinert med den amerikanske nasjonalsangen, The Star Sprangled Banner. Ellers finnes det 26 verk etter ham, bl.a.marsjene The Imperial, The Ambassador og America Victorious.

Han døde på Elliot Community Hospital i Keene i 1922 etter noen ukers sykdom og er gravlagt i samme by. Keene's konsertpaviljong er oppkalt etter ham.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.