Eastman School of Music er en musikkhøyskole ved University of Rochester i New York, USA, en av de mest berømte og prestisjetunge musikkhøyskolene. Skolen utdanner profesjonelle musikere og tilbyr undervisning frem mot bachelor-, master- og doktorgrad innenfor en rekke felter innen musikk.

Eastman School of Music har campus i sentrum av Rochester. Den har om lag 900 studenter, hvorav en fjerdedel er utlendinger. Skolen har stor prestisje og bare om lag 13% av søkerne blir tatt opp hvert år.

Historikk

Universitetet i Rochester er grunnlagt i 1850. Eastman School of Music ble etablert ved universitetet i 1921 av forretningsmannen og mesenen George Eastman. Han hadde tjent sin formue som grunnleggeren av Eastman Kodak Company, et av de første selskapene som produserte film til bruk i fotografiapparater og i spillefilm.

Pianisten og komponisten Alfred Klingenberg, som var innvandret fra Norge, ble den første rektor 1921–1923. Han engasjerte komponisten Christian Sinding som lærer i komposisjon, men Sinding ble værende bare det første skoleåret 1921–1922.

Det falt på Klingenbergs etterfølger, komponisten Howard Hanson, å bygge opp skolen til en av de mest berømte musikkhøyskolene. Hanson hadde stillingen i 40 år, fra 1923 til 1964.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg