Eastman School of Music

Artikkelstart

Eastman School of Music er en musikkhøyskole ved University of Rochester i New York, USA, en av de mest berømte og prestisjetunge musikkhøyskolene. Skolen utdanner profesjonelle musikere og tilbyr undervisning frem mot bachelor-, master- og doktorgrad innenfor en rekke felter innen musikk.

Eastman School of Music har campus i sentrum av Rochester. Den har om lag 900 studenter, hvorav en fjerdedel er utlendinger. Skolen har stor prestisje og bare om lag 13% av søkerne blir tatt opp hvert år.

Historikk

Universitetet i Rochester er grunnlagt i 1850. Eastman School of Music ble etablert ved universitetet i 1921 av forretningsmannen og mesenen George Eastman. Han hadde tjent sin formue som grunnleggeren av Eastman Kodak Company, et av de første selskapene som produserte film til bruk i fotografiapparater og i spillefilm.

Pianisten og komponisten Alfred Klingenberg, som var innvandret fra Norge, ble den første rektor 1921–1923. Han engasjerte komponisten Christian Sinding som lærer i komposisjon, men Sinding ble værende bare det første skoleåret 1921–1922.

Det falt på Klingenbergs etterfølger, komponisten Howard Hanson, å bygge opp skolen til en av de mest berømte musikkhøyskolene. Hanson hadde stillingen i 40 år, fra 1923 til 1964.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg