'dhole'
Dholens hode har buet profil, kort snute og kraftige kjever.
Av .
Lisens: CC BY 2.0
Afrikansk civett
Malayabjørn
Malayabjørnen er den minste arten i familien.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Thailand er et et tropisk, asiatisk land med et rikt dyre-og fugleliv.

Pattedyr

Dyrelivet i Thailands avsidesliggende områder og i nasjonalparkene, spesielt i Khao Yai og Nam nao, er svært rikt. Her forekommer store pattedyr som indisk elefant, skaberakktapir, og gaurfe. Sumatraneshornet fantes i Thailand tidligere, men er utryddet.

Et annet sjeldent dyr i Thailand, er tiger som tilhører den indokinesiske underarten. Men bestanden er i forsiktig vekst, og det ble i 2022 estimert at det finnes 148-149 tigre i de thailandske skogene, hvilket er det høyeste antallet i Sørøst-Asia.

Andre rovdyrarter som finnes er leopard, treleopard, små kattedyr, snikekatter, kragebjørn, malayabjørn og dhole (asiatisk villhund).

Mange hjortearter, villsvin og bantengfe er fortsatt vanlige. Av primater finnes dovenlori, langurer, makaker og to gibbonarter. Trespissmus finnes også.

Fugler

Mer enn 900 fuglearter finnes, blant annet fasaner, fruktduer, isfugler, bietere, hornfugler, skjeggfugler, fargerike fluesnappere og solfugler. I våtmarkene lever flekknebbpelikan, tallrike hegrer, storker og ibiser, andefugler og rikser. Mange nordasiatiske trekkfugler overvintrer i Thailand.

Reptiler

Siam- og deltakrokodille lever i elvene og kystfarvannet. Dessuten finnes mange skilpadder og øgler (varaner, gekkoer og agamer). Kvelerslanger (nettpyton, tigerpyton) og en rekke giftslanger (kobraer, kraiter, gruveslanger med flere) er vanlige.

Fisk

Elver, innsjøer og kystfarvann er rike på fisk (blant annet særpregede arter som kampfisk, slamkrypere og skytterfisk) og krepsdyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Hafsah hayat

kan du skrive en sammendrag om det plzzz. fort

svarte Georg Kjøll

Hei Hafsah Jeg tror du blir nødt til å skrive sammendraget selv! Hilsen Georg

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg