Med sine mer enn 80 pattedyrarter har Polen en rik fauna etter europeisk målestokk. Dåhjort, hjort og villsvin forekommer i skogtrakter over det meste av landet, elgen er begrenset til granskogen i nordøst. Rødrev, mårhund og mange mårdyr er vanlige. Ulv og bjørn er blitt sjeldne, men kan ennå påtreffes i avsidesliggende fjellskoger. Høyere til fjells forekommer gemse og alpemurmeldyr. Visent eller europeisk bison har lenge stått i fare for utryddelse. Med hjelp av dyr fra europeiske dyrehager har det imidlertid lykkes å gjenoppbygge en frittlevende visentbestand i Białowieska-skogen.

Mer enn 440 fuglearter er registrert i Polen, 230 av disse er hekkefugler. Storkefuglene er representert ved blant annet rørdrum, gråhegre og en betydelig bestand av stork og svartstork. Av de mange rovfuglene kan nevnes fiskeørn, glente og svartglente, havørn, småskrikørn, musvåk og vepsevåk. Ugler og spetter er også godt representert, dessuten forekommer både storfugl, orrfugl og jerpe i skogene.

Polen har de samme krypdyrartene som Norge, med tillegg av sumpskilpadde og noen firfisler. Av amfibier finnes 18 arter, blant annet fem salamandere.

Les mer om Polens geografi, Klima i Polen og Planteliv i Polen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.