Brasil har et rikt utvalg av pattedyr, med puma, jaguar og tapir som de største. Gnagerne er rikt representert, med blant annet flodsvin – også kalt kapivar og kapybara –, gullharer eller agutier, sumpbever – kjent også som beverrotte og nutria – og mange marsvinarter. Primatene er meget rikt representert, med silkeaper inkludert tamariner, ekornape, brølaper og ullaper og andre kapusineraper som uakari. Maurslukere og beltedyr er vanlige i skog og på savanne, dovendyr i regnskogen.

Brasil har en av verdens rikeste fuglefaunaer med over 1500 arter, blant annet papegøyer som amazoner og enorme, fargesprakende araer, tukaner, kolibrier, hokkoer og den underlige hoatzinen som har klør på vingene i ungestadiet. Av slanger finnes blant annet anakonda og kongeboa.

I Amazonas lever over 2000 forskjellige fiskearter, mange skilpadder, kaimaner, elvedelfinarten amazonasdelfin og sjøkuarten amazonasmanat. Størst økonomisk betydning har fiskene pirarucu og pescado. Pirajaarter er tallrike i Amazonas-området.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.