Dvalin - petroleumsfelt

Dvalin, petroleumsfelt under utbygging helt nord på Haltenbanken i Norskehavet. Feltet ligger i blokk 6507/7, omtrent 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet, og 290 kilometer nord for Nyhamna.

Faktaboks

Etymologi

oppkalt etter Dvalin, en hjort som beiter i løvverket på treet Yggdrasil i norrøn mytologi

Operatør for Dvalin er DEA Norge.

Funn og utbygging

Da funnet ble gjort, ble det gitt navnet Zidane. Zidane Øst (omdøpt til Dvalin Øst) ble påvist i 2010, mens Zidane Vest (omdøpt til Dvalin Vest) ble påvist i 2012. Det nye navnet Dvalin fra høsten 2016 kom som følge av at det er etablert en navnetradisjon i området knyttet til norrøn mytologi. Heidrun er geita på taket av Valhall, der den spiser skuddene fra verdenstreet Yggdrasil. Dvalin en av fire hjort som løper omkring på grenene til Yggdrasil og beiter i løvverket.

Utbyggingsplan (PUD) ble godkjent 21. mars 2017. Planen omfatter en undervannsmodul med fire brønner som vil bli knyttet inn til Heidrun-plattformen gjennom en rørledning og en kontrollkabel. Derifra planlegges gassen sendt til gassrørledningen Polarled gjennom en 7,5 kilometer lang tilknytningsrørledning, før den vil bli videre prosessert til tørrgass på Nyhamna gassterminal.

Produksjonsstart er beregnet til siste kvartal i 2020.

Reserver

Utvinnbare ressurser estimeres per 2016 til 17,9 milliarder Sm 3 gass og 0,2 millioner tonn NGL.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg