Dvalin, petroleumsfelt i blokk 6507/7 helt nord på Haltenbanken i Norskehavet. Feltet er omtrent 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet, og 290 kilometer nord for Nyhamna. Funnet Zidane Øst (omdøpt til Dvalin Øst) ble påvist i 2010, mens Zidane Vest (omdøpt til Dvalin Vest) ble påvist i 2012. 

Utbyggingsplan for Dvalin ble godkjent 21. mars 2017. Plan for utbyggingen omfatter en undervannsmodul med fire brønner som vil bli knyttet inn til Heidrun-plattformen gjennom en rørledning og en kontrollkabel. Derifra planlegges gassen sendt til gassrørledningen Polarled gjennom en 7,5 kilometer lang tilknytningsrørledning, før den vil bli videre prosessert til tørrgass på Nyhamna gassterminal.

Utvinnbare ressurser estimeres per 2016 til 17,9 milliarder Sm3 gass og 0,2 millioner tonn NGL. Da funnet ble gjort, ble det gitt navnet Zidane. Det nye navnet Dvalin fra høsten 2016 kom som følge av at det er etablert en navnetradisjon i området knyttet til norrøn mytologi. Heidrun er geita på taket av Valhall, der den spiser skuddene fra verdenstreet Yggdrasil. Dvalin en av fire hjort som løper omkring på grenene til Yggdrasil og beiter i løvverket.

Operatør for Dvalin er DEA Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.