Drammen videregående skole ligger på Strømsø i Drammen og har vel 1200 elever.

Skolen tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering, studiespesialisering med formgivingsfag med vekt på design, arkitektur og visuelle kunstfag, forskerlinje, studiespesialisering med entreprenørskap, studiespesialisering med fokus på internasjonalisering, utdanningsprogram for idrett, utdanningsprogram for service og samferdsel, samt forberedende kurs for elever med kort botid i Norge og et eget pedagogisk opplegg for elever med særskilt tilretteleggingsbehov.

I 2007 ble Drammen videregående skole slått sammen med Strømsø videregående skole. Fem år senere flyttet skolene offisielt sammen på nye Drammen videregående skole. Begge skolene, som inntil 1995 het henholdsvis Drammen gymnas og Drammen handelsgymnasium, har hver for seg en lang og tradisjonsrik historie.

Forløperen til Drammen gymnas, Drammen Lærde Skole (ofte kalt Latinskolen), ble opprettet i 1816 og har hele tiden ligget på Strømsøsiden i Drammen. Den første skolen holdt til i det gamle Strømsø rådhus i Tollbugata. Drammen handelsgymnasium ble stiftet her i 1926. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.