Drammen Håndballklubb

Artikkelstart

Drammen Håndballklubb er en norsk håndballklubb. I mars 1992 vedtok Reistad IL fra Lier og IF Sturla fra Drammen å slå sammen sine senioravdelinger. Sammen stiftet de Drammen Håndballklubb.

Samme år rykket Reistad ILs herrelag opp i Eliteserien, så Drammen HK tok over deres plass og spilte i Eliteserien i debutsesongen. De rykket ned i sin første sesong, men i 1994 rykket de opp igjen.

Under ledelse av svensken Kent-Harry Andersson kom de på 2. plass i sin andre sesong i Eliteserien. Det betød at de skulle spille i den europeiske EHF-cupen sesongen 1995–1996. Med spillere som Glenn Solberg, Frode Scheie, Frode Hagen, Geir Oustorp og Svein Erik Bjerkrheim på laget slo de tyske Hameln i finalen og vant turneringen. Det var første gang et norsk lag hadde vunnet en europacup i håndball.

I 1997 ble de for første gang seriemestere og kom til semifinalen i Europacupen. Det var siste sesong med Andersson som trener.

De neste årene holdt de seg i toppen av norsk håndball, men det var først i 2007 at de ble seriemestere igjen, da med Ole Gustav Gjekstad som trener. Sesongen etter vant de både serien og norgesmesterskapet. De ble seriemestere også i 2010.

I 2018 trente Kristian Kjelling laget da de ble norgesmestere for andre gang.

Andre kjente spillere og trenere er Roger Kjendalen, Jon Reinertsen og Karl Erik Bøhn.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg