Drammen - tettstedet

Drammen. Endel av Bragernes-bebyggelsen ble ødelagt av brann i 1817. Akvarell av H.P.C. Dahm.

av . fri

Drammen. Ladestedene Strømsø og Bragernes lå på hver sin side av Drammenselvens munning. De ble slått sammen til kjøpstaden Drammen i 1811. Kobberstikk fra 1752.

av . fri

Drammen er administrasjonssenteret i Drammen kommune og sete for fylkesadministrasjonen i Buskerud. Drammen tettsted har vokst utover kommunens grenser og inkluderer også større eller mindre tettbebyggelser i Røyken, Lier, Øvre Eiker og Nedre Eiker kommuner, samt Sande kommune i Vestfold. Drammen tettsted hadde i 2016 en folketall på 115 137 og er med dette Norges 5. største tettsted (etter Oslo, Bergen, Stavanger/Sandnes og Trondheim).

Faktaboks

Innbyggertall
115 137 (2016)

Av tettstedet Drammens befolkning 2016 bodde 63 990 eller 58 prosent i Drammen kommune. Den resterende andelen av tettstedets folketall fordelte seg dette året med 21 prosent i Nedre Eiker, 10 prosent i Lier, 7 prosent i Øvre Eiker, 4 prosent i Røyken og mindre enn 0,5 prosent i Sande. Den store andelen av tettstedets befolkning bosatt i omegnskommunene illustrerer klart Drammens trange grenser.

Kommentarer (2)

skrev Gunstein Løken

Uten at jeg kan si hva svaret skulle vært, så må det følgende være feil, i hvertfall hva gjelder Ø Eiker: "Av tettstedet Drammens befolkning i 2015 bodde 63 990 eller 58 prosent i Drammen kommune. Den resterende andelen av tettstedets folketall fordelte seg dette året med 21 prosent i Nedre Eiker, 10 prosent i Lier, 7 prosent i Øvre Eiker, 4 prosent i Røyken og mindre enn 0,5 prosent i Sande."

svarte Geir Thorsnæs

Øvre Eikers del av Drammen tettsted omfattet i 2015 8296 innbyggere eller 7 prosent av tettstedets befolkning. Den omfatter tettbebyggelsene Loesmoen og Hokksund som er mer eller mindre vokst sammen med tilsvarende tettbebyggelse i Nedre Eiker (Steinberg, Mjøndalen, Krokstadelva og Solbergelva) med i alt 23 547 innbyggere. Den bymessige bebyggelsen i begge kommuner er deler av et sammenhengende "bybånd, på nord- og/eller sørsiden av Drammenselva, og utgjør en del av Drammen tettsted. Om definisjonen av et tettsted, se artikkelen "Tettsted" i Store Norske Leksikon.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg