Faktaboks

Offisielt navn
DRØBAK-FROGN IDRETTSLAG
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Drøbak
Daglig leder
Trym Atle Klingenberg
Styreleder
Ian Hartvik Parker

Drøbak-Frogn Idrettslag ble stiftet i 1918 som Drøbak IF. I 1946 ble Drøbak IF slått sammen med Frogn IL til Drøbak-Frogn.

Idrettslaget har per 2024 hele 12 ulike idretter på programmet og har over 2300 medlemmer. Klubben driver blant annet med idrettsgrenene fotball, håndball, ski, friidrett, orientering, svømming, badminton, turn og sykkel.

Klubben holder til i Seiersten idrettspark, med fotballbane, friidrettsstadion og haller for blant annet håndball og svømming.

Fotballaget for menn var flere sesonger på nest-øverste nivå i Norge. I 1986 og 1992 spilte laget kvalifisering til Eliteserien, uten å klare å rykke opp. Senere falt klubben nedover i divisjonene og har siden 2015 stort sett vært på nivå fire og fem. Draktene har rød trøye og bukse. Mest kjente spillere er Bent Skammelsrud, Kent Bergersen og Per-Edmund Mordt.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
93.120 Idrettslag og -klubber; 79.909 Turistrelaterte tjenester ikke nevnt annet sted; 93.190 Andre sportsaktiviteter

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg