Don Thompson var en engelsk kappgjenger som vant OL-gull på 50-kilometer i Roma i 1960. Han tok også bronse på samme distanse i EM i 1960.

Thompson deltok i sitt første OL i Melbourne i 1956. Han var i tetgruppen etter 45 kilometer da han kollapset på grunn av sterk varme. Han lå da på femte plass.

Dette bestemte han seg for å unngå neste gang, og han satte i gang et treningsopplegg for å tåle varmen i Roma. Det eneste stedet i hans nærområde som kunne skape varmt og fuktig nok klima var det lille badet til sine foreldre. Han skrudde varmen på fullt og trente knebøy og løp på stedet hvil i en halvtime om gangen.

Under OL i 1960 betalte treningsopplegget seg, og han vant 50-kilometeren 17 sekunder foran favoritten John Ljunggren fra Sverige. Han ble den eneste mannlige britiske OL-vinneren i Roma, og ble kåret til Årets idrettsutøver i Storbritannia av det britiske sportsjournalistforbundet.

Don Thompson deltok også på 50-kilometeren i Tokyo i 1964, der han ble nummer ni. Han fortsatte å konkurrere både i nasjonale og internasjonale konkurranser til han var i slutten av 50-årene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.