Don Thompson

Faktaboks

Don Thompson

Donald James Thompson

Født
20. januar 1933, London, England
Død
3. oktober 2006, Frimley, Surrey, England

Don Thompson var en engelsk kappgjenger som vant OL-gull på 50-kilometer i Roma i 1960. Han tok også bronse på samme distanse i EM i 1960.

Thompson deltok i sitt første OL i Melbourne i 1956. Han var i tetgruppen etter 45 kilometer da han kollapset på grunn av sterk varme. Han lå da på femte plass.

Dette bestemte han seg for å unngå neste gang, og han satte i gang et treningsopplegg for å tåle varmen i Roma. Det eneste stedet i hans nærområde som kunne skape varmt og fuktig nok klima var det lille badet til sine foreldre. Han skrudde varmen på fullt og trente knebøy og løp på stedet hvil i en halvtime om gangen.

Under OL i 1960 betalte treningsopplegget seg, og han vant 50-kilometeren 17 sekunder foran favoritten John Ljunggren fra Sverige. Han ble den eneste mannlige britiske OL-vinneren i Roma, og ble kåret til Årets idrettsutøver i Storbritannia av det britiske sportsjournalistforbundet.

Don Thompson deltok også på 50-kilometeren i Tokyo i 1964, der han ble nummer ni. Han fortsatte å konkurrere både i nasjonale og internasjonale konkurranser til han var i slutten av 50-årene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg