Faktaboks

Offisielt navn
DOMSTEIN AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Måløy
Styreleder
Gunnar Domstein

Domstein er et norsk familieeid fiskeindustrikonsern med hovedkontor i Måløy. Datterselskapet Domstein Sjømat er en av de største norske leverandører av fersk sjømat med hovedfokus på villfanget fisk, hvit fisk og skalldyr. Datterselskapet Domstein Fish leverer frosne fiskeprodukter og er den ledende leverandør av agn til lineflåten i Nord-Europa.

Historikk

Konsernet ble grunnlagt som et fiskemottak i Måløy i 1925 av Rasmus Domstein. Dagens eiere er tredje generasjon i familiebedriften.

Konsernet bygde opp virksomhet innen hele verdikjeden fra fangst av fisk til salg av ferdigvarer. Domstein hadde sitt største produksjonsanlegg i Måløy med pakkeri/fryseri for sild og makrell og filetfabrikk for hvitfisk. Selskapet hadde også produksjon i Selje, Kalvåg, Raudeberg, Bodø og Vadsø. Selskapet produserte ferdigvarer av sjømat i Måløy, Vardø og Sverige med salg i hele Norden, blant annet under varemerket Enghav.

Domstein fusjonerte i 2000 sin oppdrettsvirksomhet med Fjord Seafood. I 2005 kjøpte John Fredriksen seg inn som stor eier (25 prosent) i Fjord Seafood og overtok i 2006 hele selskapet og la det inn under Pan Fish. Selskapet ble etter hvert del av Marine Harvest og skiftet navn til Mowi. I 2015 kjøpte Domstein-familien ut de andre aksjonærene og reetablerte sin tidligere virksomhet med havfiske og levering av hvitfisk. Oppdrettsdelen av selskapet ligger fremdeles i Mowi.

Domstein disponerer i dag egen fiskeflåte gjennom 50 prosent eierandel i Ervik havfiske.

Konsernet hadde en omsetning på 1,4 milliarder kroner med rundt 550 ansatte i 2003. Domstein-familien hadde aksjemajoriteten i konsernet inntil Fredriksen kjøpte seg inn.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
46.381 Engroshandel med fisk, skalldyr og bløtdyr

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg