Faktaboks

Offisielt navn
DOLPHIN INTERCONNECT SOLUTIONS AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Hugo Kohmann
Styreleder
Roy Nordstrøm

Dolphin er et norsk IT-selskap med tilhold i Oslo som ble etablert 1992 av en gruppe ingeniører fra Norsk Data. De har også avdeling i Massachusetts, USA. Dolphin lager kretskort som brukes til å knytte sammen industristandard-datamaskiner og gjøre dem til en samlet enhet med høy regnekapasitet.

Flere av verdens ledende superdatamaskiner har vært satt sammen med komponenter fra Dolphin. Selskapets mest kjente produkt på midten av 2000-tallet var Wulfkit, en pakke for å bygge kraftige maskiner med utgangspunkt i vanlige PC-er og operativsystemet Linux. Dolphin samarbeidet blant annet med den norske superdatamaskinleverandøren Scali.

Dolphin har siden fokusert på høytelsesforbindelser (interconnects) for både innebygde (embedded) og høyytelsessystemer for HPC. De introduserte blant annet sin Gen3 PX produktlinje i 2015.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
62.010 Programmeringstjenester

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg