Djiboutis befolkning

Folketallet ble i 2003 beregnet til 703 000 (FN-data). Ifølge FN var fødsels- og dødsratene i perioden 1995–2000 henholdsvis 42,3 og 17,2 promille. Middellevealderen er beregnet til ca. 44 år for kvinner og 42 år for menn. Folketallet er beheftet med stor usikkerhet, bl.a. på grunn av de mange flyktninger og illegale immigranter (særlig fra Etiopia og Somalia) som oppholder seg i landet. Andre befolkningsoverslag gir således langt lavere tall.

Største folkegrupper i Djibouti er issaene, som er av somalisk opprinnelse og utgjør ca. 50 % av befolkningen, og afarene, som er av etiopisk opprinnelse og utgjør ca. 35 %. Afarene er konsentrert til de nordlige og vestlige deler av landet, issaene i sør. Dessuten finnes mindre grupper av europeere (hovedsakelig franskmenn) og arabere.

Bosetningen har stor konsentrasjon til hovedstadsområdet. Andre byer er Ali-Sabieh, Tadjoura og Dikhil. Mange lever som nomader, men disse er sterkt rammet av gjentatte tørkeperioder, og mange har flyttet inn til byene.

Religion

98 % av befolkningen er sunni-muslimer. Noen få grupper er tilhengere av nasjonale religioner og ytterst få er kristne.

Språk

Fransk og arabisk er offisielle språk. Det dominerende talespråket er saho-afar.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg