Dissimilis. Fra en konsert i Oslo Konserthus 2004.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Dissimilis er et tilrettelagt kulturtilbud og arbeider for å skape livskvalitet for personer med utviklingshemming og funksjonsnedsettelse gjennom å tilby kulturaktiviteter som gir positive opplevelser, mestring og anerkjennelse.

Faktaboks

Uttale
dissˈimilis

Opprinnelse

Dissimilis ble dannet 1985 etter initiativ av Kai Zahl. De har sitt utspring i rockegruppen Blostoppbandet som ble startet av Kai Zahl i 1981.

Dissimilis Nasjonale Kompetansesenter ble stiftet i 1987, og tilbyr i dag et bredt kulturtilbud for mennesker i alle aldre. Senteret har en tredelt virksomhet; fra tilrettelagte aktivitetstilbud på regionalt nivå, til kompetanseformidling, arrangementer, konserter og forestillinger nasjonalt og internasjonalt.

Paraplyorganisasjonen Dissimilis Norge

Paraplyorganisasjonen, Dissimilis Norge, ble opprettet i 1992 for å ivareta interesser og behov til Dissimilisgrupper over hele landet. Det finnes 96 grupper og 3 enkeltartister på landsbasis (per 2022).

Dissimilis Kultur og kompetansesenter

Dissimilis Kultur og kompetansesenter (DKK) ble stiftet 1993. Målsettingen med senteret er å utvikle og tilby kompetanse innenfor området kreative aktiviteter for mennesker med sammensatte lærevansker. Satsningsområdene er band, kor, dans, drama og individuell undervisning. Hovedtyngden av arbeidet er for og med personer med utviklingshemning.

Dissimilis World

Dissimilis World har i dag aktivitet i 15 land på fire kontinenter, med fokus på samarbeid på tvers av landegrenser og strategier for bærekraftige aktiviteter. Nettverket administreres av Dissimilis nasjonale kompetansesenter i Bærum og har vokst til å bli en stor internasjonal organisasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg