Discovery Networks Norge er et mediekonsern, eid av det amerikanske TV-nettverket Discovery Communications som ble etablert i 1982. Norges tredje største TV-kanalfamilie, etter NRK og TV2, med en markedsandel på 17 prosent i 2015 og er i sin helhet reklamefinansiert. 

TV Norge er konsernets hovedkanal og eid direkte av Discovery Networks Norge. Den er derfor forpliktet til å følge norsk kringkastingslov. Sidekanalene MAX, VOX, FEM, TLC og Discovery Channel sender fra Storbritannia og er underlagt britiske regler, mens Eurosport og Eurosport 2 sender fra Frankrike og er forpliktet av franske regler. Alle disse kanalene har sendinger rettet mot norsk publikum. Ingen av dem har allmenkringkastingsforpliktelser.

TV Norge ble en del av konsernet i 2012, da kanalen ble overdratt fra det tyske eierselskapet SBS Nordic.

Mediekonsernet satser sterkt på sport og annen underholdning. Det kjøpte i 2016 rettighetene til å sende fra fotballkampene i Eliteserien/Tippeligaen i perioden 2017-2022 for 2,4 milliarder kroner. Discovery Communications har dessuten kjøpt OL-rettighetene fra 2018 til 2024.

Tine Austvoll Jensen  er fra 2017 administrerende direktør og sjefredaktør i TV Norge og Discovery Networks Norge. Hun etterfulgte Harald Strømme som hadde stillingen 2009-17.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.