Discovery Networks Norge

Artikkelstart

Discovery Networks Norge er et mediekonsern som er eid av det amerikanske TV-nettverket Discovery Communications som ble etablert i 1982. Det er Norges tredje største TV-kanalfamilie, etter NRK og TV2, med en markedsandel på 17 prosent i 2015 og er i sin helhet reklamefinansiert.

TV Norge er konsernets hovedkanal og eid direkte av Discovery Networks Norge. Den er derfor forpliktet til å følge norsk kringkastingslov. Sidekanalene MAX, VOX, FEM, TLC og Discovery Channel sender fra Storbritannia og er underlagt britiske regler, mens Eurosport og Eurosport 2 sender fra Frankrike og er forpliktet av franske regler. Alle disse kanalene har sendinger rettet mot norsk publikum. Ingen av dem har allmenkringkastingsforpliktelser.

TV Norge ble en del av konsernet i 2012, da kanalen ble overdratt fra det tyske eierselskapet SBS Nordic.

Mediekonsernet satser sterkt på sport og annen underholdning. Det kjøpte i 2016 rettighetene til å sende fra fotballkampene i Eliteserien/Tippeligaen i perioden 2017-2022 for 2,4 milliarder kroner. Discovery Communications har dessuten kjøpt OL-rettighetene fra 2018 til 2024.

Tine Austvoll Jensen er fra 2017 administrerende direktør og sjefredaktør i TV Norge og Discovery Networks Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg