Discovery Networks Norge er et mediekonsern, eid av det amerikanske TV-nettverket Discovery Communications som ble etablert i 1982. Norges tredje største TV-kanalfamilie, etter NRK og TV2, med en markedsandel på 17 prosent i 2015 og er i sin helhet reklamefinansiert. 

TV Norge er konsernets hovedkanal og eid direkte av Discovery Networks Norge. Den er derfor forpliktet til å følge norsk kringkastingslov. Sidekanalene MAX, VOX, FEM, TLC og Discovery Channel sender fra Storbritannia og er underlagt britiske regler, mens Eurosport og Eurosport 2 sender fra Frankrike og er forpliktet av franske regler. Alle disse kanalene har sendinger rettet mot norsk publikum. Ingen av dem har allmenkringkastingsforpliktelser.

TV Norge ble en del av konsernet i 2012, da kanalen ble overdratt fra det tyske eierselskapet SBS Nordic.

Mediekonsernet satser sterkt på sport og annen underholdning. Det kjøpte i 2016 rettighetene til å sende fra fotballkampene i Eliteserien/Tippeligaen i perioden 2017-2022 for 2,4 milliarder kroner. Discovery Communications har dessuten kjøpt OL-rettighetene fra 2018 til 2024.

Tine Austvoll Jensen  er fra 2017 administrerende direktør og sjefredaktør i TV Norge og Discovery Networks Norge. Hun etterfulgte Harald Strømme som hadde stillingen 2009-17.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.