Dirk Nowitzki

Faktaboks

Dirk Nowitzki

e.g. Dirk Werner Nowitzki

født:
19. juni 1978, Würzburg, Tyskland
Nowitzki har spilt for Dallas Mavericks hele sin karriere og er blant spillerne som har scoret flest poeng i NBA gjennom tidene.

Dirk Nowitzki, tysk tidligere basketballspiller med posisjonen power forward for Dallas Mavericks. Han er ansett som en av verdens fremste basketballspillere de senere årene, og vant blant annet NBA med Dallas Mavericks i 2011.

Karriere

Nowitzki startet sin karriere i den tyske klubben DJK Würzburg før han ble draftet av NBA-klubben Millwaukee Bucks i 1998. Kort tid senere samme år ble han hentet til Dallas Mavericks og har spilt for klubben siden.

Nowitzki slet den første tiden i NBA, men utover på 2000-tallet utviklet han seg til å bli en av de beste spillerne i ligaen. Nowitzki er en fleksibel spiller som kan bekle flere roller, men som oftest som power forward. Tyskeren er på tross av størrelsen (213 cm) kjent som en meget god trepoengsskytter og er spilleren med sjette flest scorede poeng i NBA-historien med 29 586 poeng totalt (per 2016).

I 2011 vant Nowitzki NBA-tittelen med Mavericks og tyskeren ble kåret til NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller (MVP) denne sesongen. I tillegg har Nowitzki blitt tatt ut på All Star-laget 13 ganger i løpet av karrieren og ble også kåret til NBAs mest verdifulle spiller i 2007.

Internasjonale mesterskap

Nowitzki representerer Tyskland internasjonalt og har blant annet tatt VM-bronse i 2002 og sølv i Eurobasket (ofte kalt Basket-EM) i 2005. Nowitzki er en stor stjerne i Tyskland og ble kåret til Årets idrettsutøver i Tyskland i 2011, som første basketballspiller i historien.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg