Dirk Nowitzki, tysk basketballspiller med posisjonen power forward for Dallas Mavericks. Ansett som en av verdens fremste basketballspillere de senere årene og vant blant annet NBA med Dallas Mavericks i 2011.

Nowitzki startet sin karriere i den tyske klubben DJK Würzburg før han ble draftet av NBA-klubben Millwaukee Bucks i 1998. Kort tid senere samme år ble han hentet til Dallas Mavericks og har spilt for klubben siden.

Nowitzki slet den første tiden i NBA, men utover på 2000-tallet utviklet han seg til å bli en av de beste spillerne i ligaen. Nowitzki er en fleksibel spiller som kan bekle flere roller, men som oftest som power forward. Tyskeren er på tross av størrelsen (213 cm) kjent som en meget god trepoengsskytter og er spilleren med sjette flest scorede poeng i NBA-historien med 29 586 poeng totalt (per 28.des 2016)

I 2011 vant Nowitzki NBA-tittelen med Mavericks og tyskeren ble kåret til NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller denne sesongen. I tillegg har Nowitzki blitt tatt ut på All Star-laget 13 ganger i løpet av karrieren og ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) i 2007.

Nowitzki representerer Tyskland internasjonalt og har blant annet tatt VM-bronse i 2002 og sølv i Eurobasket (ofte kalt Basket-EM) i 2005. Nowitzki er en stor stjerne i Tyskland og ble kåret til Årets idrettsutøver i Tyskland i 2011, som første basketballspiller i historien.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.