Det internasjonale kvinneråd

Betzy Kjelsberg (1866-1950) sitter midt i flokken av kvinner som deltok på lunsjen til ære for den norske delegasjon på The Sixth Quinquennial International Conference of Women i Washington D.C. 12. mai 1925 på Grace Dodge Hotel. Konferansen var organisert av International Council of Women (ICW). Da bildet ble tatt i 1925, var Kjelsberg leder i Norske kvinners nasjonalråd. Fra 1926–1938 var hun nestleder i ICW.

Artikkelstart

Det internasjonale kvinneråd, International Council of Women (ICW), er en kvinnesaksorganisasjon som ble stiftet på en internasjonal kvinnesakskongress i Washington i 1888, avholdt til minne om verdens første kvinnesaksmøte i Seneca Falls i 1848.

Faktaboks

Også kjent som
eng. The International Council of Women

På kongressen ble det grunnlagt et nasjonalt råd for amerikanske kvinneforeninger og et verdensråd for kvinnesak og kvinnearbeid. Fra 1890-årene ble det opprettet nasjonale råd i en rekke land, blant annet Norske Kvinners Nasjonalråd (opprettet 1904, nedlagt fra 1990) i Norge.

Kvinnerådet har som formål å virke for fred, voldgift, folkehelse, bedre undervisning og oppdragelse, og for likestilling. Kvinnerådet har nasjonale råd i 63 land (2003) og samarbeider blant annet med Verdens helseorganisasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg