Derrick Rose

Faktaboks

Derrick Rose
Derrick Martell Rose
Født
4. oktober 1988, Chicago, USA
Derrick Rose er tidenes yngste vinner av NBA Most Valuable Player, men har i senere år vært utenfor toppsjiktet på grunn av skader.

Artikkelstart

Derrick Rose er en amerikansk basketballspiller, med posisjonen point guard, for New York Knicks. Han ble tidligere anerkjent som en av de fremste point guardene i moderne tid, men har den senere tid slitt med skadeproblemer. Han ble kåret til Årets beste spiller (NBA Most Valuable Player) i 2011 og er to ganger verdensmester med USA (2010, 2014)

Karriere

Rose startet sin profesjonelle basketkarriere i 2008 da han var førstevalget i draftet og ble hentet til Chicago Bulls. Rose markerte seg allerede i sin første sesong i NBA. Han startet i 80 av 81 kamper og oppnådde et poengsnitt på 16,8 per kamp og 6,3 målgivende pasninger per kamp. Etter sesongen ble Rose kåret til Årets nykommer (NBA Rookie Of The Year 2009).

Rose ble etterhvert anerkjent som én av NBAs beste spillere, hvor høydepunktet var 2010/2011-sesongen da Rose ble tidenes yngste vinner av Årets beste spiller (MVP), kun 22 år gammel. I løpet av MVP-sesongen satte han en rekke personlige rekorder, blant annet et poengsnitt på 25 per kamp. I årene etter var Rose plaget med store skadeproblemer. Han har vært gjennom en rekke kneoperasjoner og har slitt med å komme tilbake til samme nivå som før skadene.

Etter åtte år i Chicago Bulls gikk Rose til New York Knicks i 2016. I Knicks har Rose til tider vist lignende form som hans beste sesong i 2010/2011, men han har ikke klart å prestere godt på et stabilt nivå. I april 2017 røk Rose menisken i venstre kne, hvilket førte til Rose sin fjerde kneoperasjon på fem år. Rose spilte kun for New York i ett år, ble i årene etter byttet til Minnesota Timberwolves, Cleveland Cavaliers og Detriot Pistons. Fra 2020-2021-sesongen er han tilbake hos New York Knicks, i en langt mindre rolle enn tidligere i karrieren. Rose er stadig plaget av skader.

Meritter

Utmerkelse År
NBA Most Valuable Player 2011
NBA Rookie of the Year 2008
3 All Star-lag 2010-2012

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg