Derrick Rose, amerikansk basketballspiller, med posisjonen point guard, for Cleveland Cavaliers. Ble tidligere anerkjent som en av de fremste point guardene i moderne tid, men har den senere tid slitt med skadeproblemer. Kåret til Årets beste spiller (NBA Most Valuable Player) i 2011 og er to ganger verdensmester med USA (2010, 2014)

Rose startet sin profesjonelle basketkarriere i 2008 da han var førstevalget i draftet og ble hentet til Chicago Bulls. Rose markerte seg allerede i sin første sesong i NBA. Han startet i 80 av 81 kamper og oppnådde et poengsnitt på 16,8 per kamp og 6,3 målgivende pasninger per kamp. Etter sesongen ble Rose kåret til Årets nykommer (NBA Rookie Of The Year 2009).

Rose ble etterhvert anerkjent som én av NBAs beste spillere hvor høydepunktet var 2010/2011-sesongen da Rose ble kåret til Årets beste spiller (MVP) og satte en rekke personlige rekorder, blant annet et poengsnitt på 25 per kamp. I årene siden har Rose slitt med store skadeproblemer. Han har vært gjennom en rekke kneoperasjoner og har slitt med å komme tilbake til samme nivå før skadene.

Etter åtte år i Chicago Bulls gikk Rose til New York Knicks i 2016. I Knicks har Rose til tider visst lignende form som hans beste sesong i 2010/2011, men han har ikke klart å prestere bra på et kontinuerlig nivå. I april 2017 røk Rose menisken i venstre kne, dette førte til Rose sin fjerde kneoperasjon på 5 år. Etter kun ett i New York år gikk Rose til Cleveland Cavaliers sommeren 2017. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.