Derrick Rose

Faktaboks

Derrick Rose

e.g. Derrick Martell Rose

født:
4. oktober 1988, Chicago, USA

Derrick Rose er en amerikansk basketballspiller, med posisjonen point guard, for Detroit Pistons. Han ble tidligere anerkjent som en av de fremste point guardene i moderne tid, men har den senere tid slitt med skadeproblemer. Han ble kåret til Årets beste spiller (NBA Most Valuable Player) i 2011 og er to ganger verdensmester med USA (2010, 2014)

Karriere

Rose startet sin profesjonelle basketkarriere i 2008 da han var førstevalget i draftet og ble hentet til Chicago Bulls. Rose markerte seg allerede i sin første sesong i NBA. Han startet i 80 av 81 kamper og oppnådde et poengsnitt på 16,8 per kamp og 6,3 målgivende pasninger per kamp. Etter sesongen ble Rose kåret til Årets nykommer (NBA Rookie Of The Year 2009).

Rose ble etterhvert anerkjent som én av NBAs beste spillere hvor høydepunktet var 2010/2011-sesongen da Rose ble kåret til Årets beste spiller (MVP) og satte en rekke personlige rekorder, blant annet et poengsnitt på 25 per kamp. I årene siden har Rose slitt med store skadeproblemer. Han har vært gjennom en rekke kneoperasjoner og har slitt med å komme tilbake til samme nivå før skadene.

Etter åtte år i Chicago Bulls gikk Rose til New York Knicks i 2016. I Knicks har Rose til tider vist lignende form som hans beste sesong i 2010/2011, men han har ikke klart å prestere bra på et kontinuerlig nivå. I april 2017 røk Rose menisken i venstre kne, dette førte til Rose sin fjerde kneoperasjon på 5 år. Etter kun ett i New York år gikk Rose til Cleveland Cavaliers sommeren 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg