Den nordøstatlantiske fiskerikommisjon

Artikkelstart

Den nordøstatlantiske fiskerikommisjon (North East Atlantic Fisheries Commission, NEAFC) er en regional fiskeriorganisasjon som skal sikre bevaringen av fiskebestandene og en fornuftig utnyttelse av fiskeressursene i det nordøstlige Atlanterhavet og tilstøtende havområder.

NEAFC kan ved gjensidige overenskomster mellom avtalepartene fastsette og fordele fangstkvoter mellom medlemsstatene, deriblant Norge, innen organisasjonens myndighetsområde. På bestander som vandrer mellom de økonomiske sonene og internasjonalt farvann har NEAFC først og fremst en samordnende funksjon. Hovedkontor i London.

NEAFC ble opprettet i henhold til den nordøstatlantiske fiskerikonvensjonen, undertegnet i London 23. jan. 1959, med ikrafttredelse fra 27. juni 1963. Som en følge av endringene i den internasjonale havrett med utvidelse av kyststatenes eksklusive økonomiske soner til 200 nautiske mil i 1977, ble innholdet i avtalen reforhandlet mellom avtalepartene og ny avtale inngått 24. okt. 1978. Organisasjonens myndighetsområde ble avgrenset til å omfatte internasjonalt farvann utenfor de eksklusive økonomiske sonene.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg