Den Norske Husflidsforening ble stiftet i 1891 som en sammenslutning av de husflidsforeningene som fantes da. Formålet deres er å arbeide for husflid, både til eget bruk og salg. Den Norske Husflidsforening utarbeider mønstre og modeller, gir veiledning og opplæring og driver opplysning om husflid. I tillegg omsetter de husflids- og småindustriprodukter.

Foreningen konsentrerte seg tidlig om produksjon og salg av husflidsvarer gjennom Husfliden. De opprettet filialer i flere byer utenfor Oslo, men disse er seinere blitt selvstendige. Husfliden er Nord-Europas største husflidsutsalg, vesentlig for tekstiler og treskurd.

Den Norske Husflidsforening har satt dype spor i husflidsarbeidet på de fleste områder. Den har deltatt i en lang rekke utstillinger i inn- og utland og har utarbeidet interiører for offentlige og private bygg. I tillegg har foreningen aktivisert en rekke former for husflid som før var lite verdsatt, som for eksempel håndstrikking. Foreningen har blant annet lansert en rekke nye mønstre og dessiner, drevet vevskole og holdt kurs.

  • Nordby, Ragnar : Romantikk og realitet : Den Norske husflidsforening 75 år, 1966

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.