Demeter – godkjenningsordning for biodynamske matvarer

Demeter – Godkjenningsmerket for biologisk-dynamisk produksjon.

. Begrenset gjenbruk

Demeter, internasjonal godkjenningsordning for biologisk-dynamiske jordbruks- og foredlingsprodukter. Navnet er hentet fra den greske mytologi, der Demeter var gudinne for fruktbarhet og jordbruk. Varene merkes med et eget merke, Demeter-merket, alene eller sammen med Debio-merket (Ø-merket). Merket ble introdusert i 1928, og er i Norge registrert fra 1951 av Biologisk-dynamisk Forening. Foreningen har et eget utvalg – Demeter-Forvaltningen – som er ansvarlig for de norske Demeter-reglene, basert på fellesnormer fra Demeter International.

Reglene oppfyller alle krav til økologisk landbruk, men har tilleggskrav knyttet til den biologisk-dynamske driftsmetoden, blant annet bruk av de biologisk-dynamiske preparatene. Kontroll og godkjenning for merkebruk i Norge utføres i regi av Debio.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.