Datarock

Datarock, 26. september 2008.
Av /Wikimedia Commons.
Lisens: CC BY SA 2.0

Artikkelstart

Datarock er ei synthpopgruppe basert i Bergen. Gruppa gjorde seg etter hvert bemerket med syntetisk, fengende casiopop og intense, utagerende konserter. Et kjennetegn er at alle har på seg røde treningsdresser og hopper og danser på scenen.

Gruppa ble startet opp som trio i 2000, bestående av Fredrik Saroea (gitar, vokal, keyboards), Ketil Mosnes (keyboards, bass, programmering) og Tom Mæland (keyboard). De ga i 2003 ut ep-en Computer Camp Love.

Mæland sluttet i 2003, og Datarock var lenge en duo med faste livemusikere. Debutalbumet Datarock Datarock (2005) ga de ut på eget selskap, YAP Records. Det ble nominert til Spellemannprisen. Noen av låtene har vært å høre i reklamefilmer og amerikanske tv-serier.

Andrealbumet Red (2009) nådde 15. plass på VG-lista og ble nominert til Spellemannprisen. I 2014 ga bandet ut den 30 minutter lange singlen In E. Først i 2018 fulgte Datarock opp med et nytt album: Face The Brutality.

Fredrik Saroea har i tillegg til Datarock mange jern i ilden både som soloartist og klubbarrangør. Ketil Mosnes har et soloprosjekt, Baertur, og har skrevet bøkene Turnéhåndboken (2009) og Øving er for drittband (2011). På Datarock-konserter spiller Saroea og Mosnes nå sammen med Stig Narve Brunstad (keyboard) og Øyvind Solheim (trommer).

Saroea ga ut sitt første soloalbum i 2021: Rona Diaries.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg