Datarock

Datarock er en Bergen-basert popgruppe bestående av Fredrik Saroea (gitar, vokal, keyboards) og Ketil Mosnes (keyboards, bass, programmering). Datarock ble startet opp som trio i 2000, med Tom Mæland på keyboards.

Bandet gjorde seg etter hvert bemerket med syntetisk, fengende casiopop og intense, utagerende konserter. Et kjennetegn er at alle har på seg røde treningsdresser og hopper og danser på scenen. Datarock ga i 2003 ut ep-en Computer Camp Love. Mæland sluttet i 2003, og Datarock var lenge en duo med faste livemusikere. Debutalbumet Datarock Datarock (2005) ga de ut på eget selskap, YAP Records. Det ble nominert til Spellemannprisen. Noen av låtene har vært å høre i reklamefilmer og amerikanske TV-serier.

Andrealbumet Red (2009) nådde 15. plass på VG-lista og ble nominert til Spellemannprisen. Først i 2018 fulgte Datarock opp med et nytt album: Face The Brutality.

Fredrik Saroea har i tillegg til Datarock mange jern i ilden både som soloartist og klubbarrangør. Ketil Mosnes har et soloprosjekt, Baertur, og turnerer ikke lenger med Datarock. Han har skrevet bøkene Turnéhåndboken (2009) og Øving er for drittband (2011). På konsertene spiller Saroea nå sammen med Adrian Meehan (trommer) Kjetil Møster (saksofon, keyboards) og to medlemmer av Ralph Myerz & The Jack Herren Band: Tarjei Strøm (trommer) og Thomas Larssen (bass).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg