Dark Souls

Dark Souls er en serie dataspill innenfor actionrollespill-sjangeren. De utvikles av den japanske spillutvikleren From Software og spilldesigneren Hidetaka Miyazaki. Serien finner sted i en mørk, middelaldersk fantasiverden, hvor spilleren må overvinne ulike fiender og «bosser» (hovedfiender) for å komme videre. Spillene kjennetegnes av at spilleren har stor kontroll over hvordan man skal utvikle og kontrollere figuren man styrer. Til gjengjeld er spillene beryktet for å være svært vanskelige.

Det finnes i dag (2018) tre spill i Dark Souls-serien. Det første, Dark Souls, ble gitt ut i 2011. Oppfølgeren Dark Soul II ble gitt ut i 2014, mens det tredje og foreløpig siste spillet i serien, Dark Souls III, ble lansert i 2016. Alle spillene har mottatt svært god mottakelse fra kritikere, og regnes av mange for å være blant tidenes beste spill. Allikevel anses spillene for å være lite tilgjengelige for mange, grunnet den høye vanskelighetsgraden. Mange har hevdet at serien har gitt en renessanse til vanskelige spill som krever mye innsats fra spillerens side.

Dark Souls regnes som en spirituell oppfølger til Demon's Souls, som ble produsert og gitt ut av samme utvikler i 2009. I 2015 ble også Bloodborne gitt ut av samme utvikler, et spill som deler mange likhetstrekk med Dark Souls og Demon's Souls.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg