Danse- og teatersentrum, et nasjonalt kompetansesenter som fremmer profesjonell scenekunst nasjonalt og internasjonalt, med vekt på fri scenekunst.

Danse- og teatersentrum (DTS) ble etablert som interesseorganisasjonen Teatersentrum i 1977, på initiativ fra kunstnere i det frie scenekunstfeltet. Hovedmålet den gangen var å etablere en støtteordning for scenekunstgrupper som arbeidet utenfor institusjonene.

I dag er Danse- og teatersentrum et nasjonalt kompetansesenter, organisert som en nettverksorganisasjon. DTS arbeider hovedsakelig med promotering av norsk fri scenekunst, både i Norge og internasjonalt, samt med arkivering og formidling av kulturarv knyttet til det profesjonell scenekunstfeltet i Norge.

DTS eier Sceneweb, en norsk scenekunstdatabase.

DTS var med å starte nyhetssiden scenekunst.no, i samarbeid med Norsk teater- og orkesterforening. Scenekunst.no ble i 2015 omdannet til et AS.

DTS eier i dag to aksjeselskap som formidler fri scenekunst: Black Box Teater, som er en programmerende scene i Oslo, og Norsk Scenekunstbruk, som er den nasjonale formidlingsaktøren for scenekunst i Den kulturelle skolesekken.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.