Danse- og teatersentrum

Artikkelstart

Danse- og teatersentrum, et nasjonalt kompetansesenter som fremmer profesjonell scenekunst nasjonalt og internasjonalt, med vekt på fri scenekunst.

Danse- og teatersentrum (DTS) ble etablert som interesseorganisasjonen Teatersentrum i 1977, på initiativ fra kunstnere i det frie scenekunstfeltet. Hovedmålet den gangen var å etablere en støtteordning for scenekunstgrupper som arbeidet utenfor institusjonene.

I dag er Danse- og teatersentrum et nasjonalt kompetansesenter, organisert som en nettverksorganisasjon. DTS arbeider hovedsakelig med promotering av norsk fri scenekunst, både i Norge og internasjonalt, samt med arkivering og formidling av kulturarv knyttet til det profesjonell scenekunstfeltet i Norge.

DTS eier Sceneweb, en norsk scenekunstdatabase.

DTS var med å starte nyhetssiden scenekunst.no, i samarbeid med Norsk teater- og orkesterforening. Scenekunst.no ble i 2015 omdannet til et AS.

DTS eier i dag to aksjeselskap som formidler fri scenekunst: Black Box Teater, som er en programmerende scene i Oslo, og Norsk Scenekunstbruk, som er den nasjonale formidlingsaktøren for scenekunst i Den kulturelle skolesekken.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg