Daniil Kvyat

Faktaboks

Daniil Kvyat
Født
26. april 1994, Ufa, Russland

Daniil Kvyat, russisk racerkjører. Kvyat kjørte for Toro Rosso-teamet i Formel 1 i 2014-sesongen. Han har tidligere kjørt i klassene Formel BMW, Formel Renault og GP3. Kvyat ble mester i GP3-klassen i 2013, og gikk direkte til Formel 1 i 2014-sesongen. Danil Kvyat ble nummer 15 i VM, og imponerte Red Bull-sjefene nok til at han fikk den ledige plassen i Red Bull-teamet etter at Sebastian Vettel forlot teamet etter 2014-sesongen.

Daniil Kvyat fikk sin første tur på seierspallen i Ungarns Grand Prix i 2015 (andreplass), og ble til slutt nummer 7 i VM. Han slo dermed teamkamerat Daniel Ricciardo i sammendraget. 2016-sesongen startet både opp- og nedturer, opptur i form av tredjeplass i Kinas Grand Prix, og nedtur i form av forflytning fra Red Bull-teamet til Toro Rosso-teamet. I Red Bull ble han erstattet av Max Verstappen.

Heller ikke i Toro Rosso-teamet ble karrieren uten vanskeligheter for Daniil Kvyat. Han kjørte de 14 første løpene i 2017, før han ble erstattet av Pierre Gasly i Malaysias og Japans Grand Prix. Etter et bra løp og godt resultat (10. plass) i USAs Grand Prix, var Kvyat igjen ute av Toro Rosso-teamet. Denne gangen for godt, skulle det vise seg. Nå ble han erstattet av Brendon Hartley.

Fakta (etter 2017-sesongen)

GP-fakta
GP-starter 74
GP-seire 0
Pallplasseringer 2
Pole-position 0
Raskeste rundetid 1
VM-poeng 133

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg