Daniil Kvyat, russisk racerkjører. Kvyat kjørte for Toro Rosso-teamet i Formel 1 i 2014-sesongen. Han har tidligere kjørt i klassene Formel BMW, Formel Renault og GP3. Kvyat ble mester i GP3-klassen i 2013, og gikk direkte til Formel 1 i 2014-sesongen. Danil Kvyat ble nummer 15 i VM, og imponerte Red Bull-sjefene nok til at han fikk den ledige plassen i Red Bull-teamet etter at Sebastian Vettel forlot teamet etter 2014-sesongen. 

Daniil Kvyat fikk sin første tur på seierspallen i Ungarns Grand Prix i 2015 (andreplass), og ble til slutt nummer 7 i VM. Han slo dermed teamkamerat Daniel Ricciardo i sammendraget. 2016-sesongen startet både opp- og nedturer, opptur i form av tredjeplass i Kinas Grand Prix, og nedtur i form av forflytning fra Red Bull-teamet til Toro Rosso-teamet. I Red Bull ble han erstattet av Max Verstappen.

Heller ikke i Toro Rosso-teamet ble karrieren uten vanskeligheter for Daniil Kvyat. Han kjørte de 14 første løpene i 2017, før han ble erstattet av Pierre Gasly i Malaysias og Japans Grand Prix. Etter et bra løp og godt resultat (10. plass) i USAs Grand Prix, var Kvyat igjen ute av Toro Rosso-teamet. Denne gangen for godt, skulle det vise seg. Nå ble han erstattet av Brendon Hartley.

GP-fakta
GP-starter 74
GP-seire 0
Pallplasseringer 2
Pole-position 0
Raskeste rundetid 1
VM-poeng 133

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.