Daniel Alfredson

Faktaboks

Daniel Alfredson
født:
23. mai 1959, Stockholm

Daniel Alfredson er en svensk filmregissør, sønn av Hasse Alfredson og bror av Tomas Alfredson. Han debuterte som regissør med TV-serien Kvällspressen (1992), og laget deretter kriminalfilmene Roseanna (1993) og Mannen på balkongen (1993) etter Sjöwall og Wahlöö med Gösta Ekman som Martin Beck.

Den dystre Tic Tac (Tic Tac – svenske snarveier, 1997), en skildring av en håndfull forskjellige unge mennesker hvis liv griper avgjørende inn i hverandre, fikk en god mottakelse, og har siden fått oppfølgeren Stray Dogs (2001). Sigurd Hoel-filmatiseringen Kärlek mellan krigen (Syndere i sommersol, 2001) hadde Maria Bonnevie i en av rollene.

Han stod bak utkantskildringen Varg (2008) etter Kerstin Ekman med Peter Stormare i hovedrollen, og adapterte Stieg Larssons populære Millenium-serie til langfilmene Flickan som lekte med ilden (Jenta som lekte med ilden, 2009) og Luftslottet som sprängdes (Luftslottet som sprengtes, 2009) samt hadde regien på deler av TV-serien Millenium (2010). Alfredson regisserte deretter Anthony Hopkins i to filmer i 2015; actiondramaet Kidnapping Mr. Heineken og thrilleren Go with Me.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg