Dagfinn Bakke

Faktaboks

Dagfinn Bakke

Dagfinn Ingolf Bakke

Født
16. august 1933, Lødingen i Nordland
Død
1. januar 2019, Svolvær
Dagfinn Bakke illustrerte barneboka Da den lille pingvinen begynte å fryse (2007)skrevet av Frank Ludvigsen. Boka ble utgitt på Omnipax forlag og var ment for barn fra 4 år.
Av /Omnipax/Norske serier.

Artikkelstart

Dagfinn Bakke var en norsk avistegner, maler og grafiker. Han var særlig kjent for sin humoristiske strek samt for sine akvareller og litografier av det nordnorske landskap.

Bakke ble utdannet ved ABC-skolen for tegning fra 1949 til 1952. Han begynte sin karriere som tegner i Bygdeungdommen cirka 1950, tegnet i Magasinet For Alle fra 1952 og var fast ansatt som tegner i Lofotposten fra 1956 til 1992. Han illustrerte et stort antall bøker, tegnet for flere TV-programmer og skrev artikler om kunst og kunstnere, særlig i en nordnorsk sammenheng. Han bodde og arbeidet i Svolvær, der han hadde eget galleri.

Dagfinn Bakke holdt en rekke separatutstillinger og sto for flere offentlige utsmykninger, blant annet i Nordland sentralsykehus, Harstad sykehus og NRK. Han ble innkjøpt av Nasjonalmuseet/Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd og Nordnorsk kunstmuseum.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Bakke, Dagfinn og Asgeir brekke. (1999). Nordlyslandet – akvareller. Svolvær: Dagfinn Bakkes galleri. Fulltekst hos NB digital
  • Bakke, Dagfinn. (1993). Dagfinn Bakke: Tegninger gjennom 40 år. Tromsø kunstforening. Fulltekst hos NB digital

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg