Faktaboks

Offisielt navn
DOF GROUP ASA
Også kjent som
fork. for District Offshore
Organisasjonstype
Allmennaksjeselskap
Forretningsadresse
Storebø
Stiftet
26.09.2022
Daglig leder
Mons Aase
Styreleder
Svein Harald Øygard

DOF er et norsk internasjonalt rederi som var leverandør av integrerte undervanns- og maritime tjenester til det globale offshore energimarkedet. Selskapet gikk konkurs i februar 2023.

DOF hadde en flåte av skip spesialisert for konstruksjon, ankerhåndtering, rørlegging og plattformoperasjoner. Dessuten hadde selskapet fjernstyrte undervannsbåter (ROV) og ubemannede undervannsbåter (AUV). Flåten opererte i nøkkelområdene Atlanterhavet, Sør-Amerika, Nord-Amerika og Asia-Stillehavsregionen.

Selskapet ble grunnlagt i 1981, med hovedkontor på Storebø i Austevoll og hadde kontorer blant annet i Australia, Brasil, Skottland og USA. Hovedeier var Møgster-familien gjennom selskapet Laco.

DOF kombinerte rederivirksomhet med ingeniørtjenester for kompliserte maritime prosjekter. Rederiet hadde en multinasjonal arbeidsstyrke på rundt 4000 ansatte. Fartøytjenestene opererte innenfor ulike bransjer som olje/gass og havvind.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
50.204 Forsyning og andre sjøtransporttjenester for offshore

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg