DIN

Logoen til DIN
DIN
Av .
Lisens: public domain

Artikkelstart

DIN er den nasjonale organisasjonen for standardisering i Tyskland og representerer Tyskland i den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO. Norge følger DIN-standard på noen områder.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for Deutsches Institut für Normung

Instituttet er en uavhengig, ikke-statlig organisasjon (NGO), som ble opprettet i 1917. I dag er DIN tildelt ansvaret for å utvikle nasjonale standarder i Tyskland, og er utpekt som det tyske medlemmet i den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO. DIN representerer også tyske interesse i EU og på den internasjonale arenaen for øvrig.

Hovedkontoret til DIN ligger i Berlin. Det finnes rundt 30 000 DIN-standarder som dekker praktisk talt alle områder innen teknologi. I Norge brukes DIN-standarder på områder som ikke er dekket av Norsk Standard eller av det amerikanske standardiseringsinstituttet SAE.

Historikk

Da DIN ble opprettet i 1917, fungerte det som en standardiseringskomité for tysk industri under navnet Normenausschuß der deutschen Industrie (NADI).

Etter hvert som instituttet også tok ansvaret for å standardisere innenfor en rekke ikke-industrielle områder, ble navnet omdøpt flere ganger, senest i 1975 da det fikk det nåværende navnet Deutsches Institut für Normung.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg