I spesielle tilfeller kan man søke om et begrenset innreisevisum av kortvarig varighet for å sørge for at innvandrere med oppholdstillatelse i Norge som faglært (utlendingsforskriften § 6-1) eller utsendt arbeidstaker (utlendingsforskriften § 6-13) hurtigere kan få med seg familien sin til Norge. Adgangen gjelder ikke for andre utlendinger med andre typer oppholdstillatelser i Norge.

Et slikt visum kalles D-visum og gir tillatelse til å reise til Norge for å søke oppholdstillatelse for familieinnvandring herfra. Det er kun utenlandske ektefeller / registrerte partnere og felles mindreårige barn som kan få et slikt visum. Bakgrunnen for adgangen til å få et slikt visum er at det ofte er hensiktsmessig at søkere i åpenbart kurante saker skal få slippe å vente i utlandet inntil søknaden er avgjort.

Visumet gjelder i syv dager og gir rett til en innreise til Norge samt en transitt i andre Schengen-stater i maksimalt fem dager. Visumet må ikke forveksles med Schengen-visum (C-visum).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.