I spesielle tilfeller kan man søke om et begrenset innreisevisum av kortvarig varighet for å sørge for at innvandrere med oppholdstillatelse i Norge som faglært (utlendingsforskriften § 6-1) eller utsendt arbeidstaker (utlendingsforskriften § 6-13) hurtigere kan få med seg familien sin til Norge. Adgangen gjelder ikke for andre utlendinger med andre typer oppholdstillatelser i Norge.

Et slikt visum kalles D-visum og gir tillatelse til å reise til Norge for å søke oppholdstillatelse for familieinnvandring herfra. Det er kun utenlandske ektefeller / registrerte partnere og felles mindreårige barn som kan få et slikt visum. Bakgrunnen for adgangen til å få et slikt visum er at det ofte er hensiktsmessig at søkere i åpenbart kurante saker skal få slippe å vente i utlandet inntil søknaden er avgjort.

Visumet gjelder i syv dager og gir rett til en innreise til Norge samt en transitt i andre Schengen-stater i maksimalt fem dager. Visumet må ikke forveksles med Schengen-visum (C-visum).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.