Folketallet i Costa Rica er beregnet til 4 872 000 (Verdensbanken 2013) og årlig befolkningstilvekst til 1,4 %. Befolkningsutviklingen preges av en høy, men synkende, fødselsrate (15,3 ‰) og lav dødsrate (4,2 ‰). Spedbarnsdødeligheten hører til de laveste i Latin-Amerika. Ca. 50 % av befolkningen er av europeisk (vesentlig spansk) opprinnelse; ca. 45 % mestiser, 3 % er av afro-karibisk opprinnelse og det finnes en mindre indianerbefolkning: bribri (3500) og boruca (1000). Omkring halvparten av landets innbyggere bor på Meseta Central hvor flere byer har vokst sammen til et stort urbant område. Største by er hovedstaden San José med 337 200 innbyggere (2003), med forsteder ca. 1 million innbyggere.

Ca. 81 % av befolkningen tilhører den katolske kirken, det finnes også protestantiske og jødiske minoriteter, samt tilhengere av baha'i.

Spansk er offisielt språk. Blant den svarte befolkningen brukes et kreolspråk basert på engelsk. De indianske språkene i landet hører i første rekke til språkgruppen chibcha.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.