Concerto Copenhagen

Artikkelstart

Concerto Copenhagen er et dansk kammerensemble, etablert i 1991, som spiller på originalinstrumenter. Repertoaret består av musikk fra barokken og wienerklassisismen. Kunstnerisk leder fra 1999 er cembalisten Lars Ulrik Mortensen.

Concerto Copenhagen har ikke heltidsansatte musikere og størrelsen på ensemblet varierer med prosjektene. De holder sine konserter flere steder i København, blant annet i flere kirker og på Det Kongelige Bibliotek, og turnerer både i Danmark og utenlands.

Historikk

Concerto Copenhagen ble etablert i København med musikere fra flere land, og holdt sine første konserter i 1991. Det etablerte seg raskt som et ledende ensemble for tidligmusikk i Danmark.

Med Lars Ulrik Mortensen som leder fra 1999 innledet de et samarbeid med Det Kongelige Teater, hvor de fremfører en eldre opera hver sesong på Gamle scene. Her har de vært med og fremført operaer av blant andre Claudio Monteverdi, Henry Purcell, Georg Friedrich Händel og Wolfgang Amadeus Mozart.

Karl-Aage Rasmussen var huskomponist fra 2015 til 2017 og skrev et antall verker for orkesteret, foruten å gjøre barokkbearbeidelser.

De har samarbeidet med dirigenter som Trevor Pinnock og Andrew Manze og solister som Emma Kirkby og Andreas Scholl. Blant norske solister som har opptrådt med Concerto Copenhagen er Tuva Semmingsen og Johannes Weisser.

Concerto Copenhagen er har gjort en serie plateinnspillinger med musikk av blant andre Johann Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel, og av danske komponister som Johann Adolf Scheibe, Johann Ernst Hartmann og Christoph Ernst Friedrich Weyse.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg