Colorado Springs, by i delstaten Colorado i USA. Ligger 1830 moh. rett under ett av USAs mest kjente fjell, Pikes Peak. Colorado Springs har ca. 440 000 innb. (2013) i selve byen, og er del av en større byregion (metropolitan area) med ca. 680 000 innb. (2013). Byen er et viktig turistsenter og har en filial av University of Colorado samt flere høyskoler. Det ligger store militære installasjoner, bl.a. luftkrigsskolen (US Air Force Academy) og hovedkvarteret for North American Aerospace Defense Command i området. Byen ble grunnlagt som Fountain Colony i 1871, fikk bystatus som Colorado Springs i 1872, og opplevde sterk vekst etter gullfunn ved Cripple Creek nær byen i 1890-årene.

Til tross for at omfanget av elektronisk industri og high tech bedrifter har gått noe ned siden 2006, er en vesentlig del av byens økonomi knyttet til sektoren. De største bedriftene er Verizon Business og Hewlett-Packard. Men de største arbeidsgiverne er fremdeles militære institusjoner med Fort Carson, Peterson Air Force Base, Schriever Air Force Base og US Air Force Academy som de største.

USAs olympiske treningssenter og hovedkontoret til United States Olympic Committee ligger i Colorado Springs. I tillegg huser byen en rekke nasjonale idrettsforbund som f.eks. skøyter, basketball, sykling, svømming og skyting.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.