Colin Farrell er en irsk filmskuespiller. Han er født i Dublin, og har vært virksom i Hollywood fra tidlig i karrieren. Etter filmdebuten i 1997 spilte han i 1998–1999 i TV-serien Ballykissangel, og har siden skapt seg en karriere i internasjonal film.

Allsidige Farrell har hatt hovedroller i Joel Schumachers Tigerland (2000) og Phone Booth (2002), og dessuten roller i Steven Spielbergs Minority Report (2002) og Roger Donaldsons The Recruit (2003), som henholdsvis Tom Cruises etterforskerkollega og nybakt CIA-agent i par med Al Pacino.

Han har siden portrettert Aleksander den store i Oliver Stones Alexander (2004), som fikk en blandet mottakelse, før han vant en Golden Globe for innsatsen som leiemorder i krimkomedien In Bruges (Undercover i Brügge, 2008) og selv sang i rollen som countrystjerne i Crazy Heart (2009).

Etter en hovedrolle i andre sesong av HBO-serien True Detective (2015) har han samarbeidet to ganger med Giorgos Lanthimos; i surrealistiske The Lobster (2015) og The Killing of a Sacred Deer (2017). Både i sistnevnte film og i Sofia Coppolas nyinnspilling av The Beguiled (2017) spilte Farrell mot Nicole Kidman.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.