Civilization er en serie dataspill som i dag utvikles av Firaxis Games. Spillene, som er strategispill, gir spilleren kontroll over en sivilisasjon fra virkeligheten, for eksempel romerriket eller aztekerriket, som vedkommende må lede fra førhistorisk tid og inn i fremtiden.

For å utvikle sivilisasjonen sin må spilleren blant annet utvikle nye teknologier, bygge byer og bygninger og forhandle med andre sivilisasjoner. Man kan enten spille mot datamaskinen eller mot virkelige spillere.

Det finnes mange måter å vinne på i Civilization. Man kan for eksempel dominere de andre spillerne med militærmakt, vinne romkappløpet eller få nok kulturell innflytelse på de andre sivilisasjonene.

Det første Civilization-spillet ble utviklet i 1991 av den kjente spilldesigneren Sid Meier. Siden den gang er det utgitt en rekke spill med Civilization-navnet. Serien regnes i dag for en av Sid Meiers største suksesser.

Spillene har fått mye skryt av kritikere for å tilby spillerne mange ulike måter å spille på, og for å ha mye strategisk dybde. Samtidig regnes Civilization-spillene som noen av de fremste eksemplene på lærerike spill, da det er mulig å lære mye historie av dem.

  • 1991: Civilization
  • 1996: Civilization II
  • 2001: Civilization III
  • 2005: Civilization IV
  • 2010: Civilization V
  • 2016: Civilization VI

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.