Christopher er eit mannsnamn som kjem av det greske Christo-phoros med tydinga ‘Kristus-berar’.

Namnet har fleire variantar: Christofer, Christoffer, Christopher, Cristoffer, Cristopher, Kristofer, Kristoffer, Kristopher.

Kjende personar med namnet Christopher

Eit utval personar med namnet Christopher, og som er omtalt i Store norske leksikon:

Namnestatistikk

I 2022 var det 3 049 menn i Noreg som hadde Christopher som det einaste førenamnet eller som det fyrste av fleire.

Utvikling i bruk av namnet

Namnestatistikken for 1800-talet baserer seg på folketeljingar, og då var det oftast registerføraren som bestemte kva for stavevariant som skulle førast inn i teljinga – ikkje namneberaren sjølv. Derfor er variantane Kristoffer, Christoffer og Christopher slått saman, og dei er presenterte med ei felles kurve for 1800-talet. I tillegg til dei bibelske namna er det stort sett berre namn av gresk og latinsk opphav som har tre stavingar, til dømes Kristoffer og variantar. Dette gjeld dessutan namn som Adrian, Fabian, Julian, Leander, Marius, Nikolai og Teodor. Til liks med mange bibelske namn var desse klassiske namna mest brukte rundt år 2000. I 1991 og 1993 låg Kristoffer (medrekna variantar) som nummer 2 på ranglista for gutenamn.

Utvikling i bruk av namnet Christopher frå 1880
Utvikling i bruk av namnet Christopher frå 1880
Av /Store norske leksikon.
Lisens: CC BY SA 4.0

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg