Christian Vasquez

Faktaboks

Christian Vasquez
Født
31. august 1984, Caracas, Venezuela

Artikkelstart

Christian Vasquez er en venezuelansk dirigent. Han har vært gjestedirigent for flere ledende orkestre og var sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester 2013–2019.

Vasquez lærte å spille fiolin gjennom den venezuelanske musikkopplæringen for ungdom, El Sistema. Han spilte i amatørorkesteret San Sebastian de los Reyes Symphony Orchestra og studerte dirigering med opplæringens grunnlegger, José Antonio Abreu.

Karriere

I 2005 ble Vasquez kunsterisk ansvarlig for Ungdomsorkesteret i Aragua og var 2010–2017 musikksjef for Teresa Carreño Ungdomsorkester i Caracas.

Han innledet en karriere i Europa som gjestedirigent ved Orchestre Philharmonique de Radio France i 2008 og har siden gjestet ved Los Angeles-filharmonien, Philharmonia Orchestra i London, Residensorkesteret i Haag, Tokyo Filharmoniske Orkester og Singapore Symphony Orchestra.

Vasquez var første gjestedirigent i Gävle Symfoniorkester 2010–2013. Han dirigerte Stavanger Symfoniorkester første gang i 2010, og i 2013 avløste han Steven Sloane som sjefdirigent. Han gjester også ved Tokyo Phiharmonic Orchestra og Seoul Philharmonic Orchestra.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg