Stavanger, norsk eiendoms- og holdingselskap; tidligere ledende innen norsk fiskehermetikk.

Selskapet ble grunnlagt 1882 av Christian Bjelland; aksjeselskap fra 1927. Hovedproduktet var sardiner, den første sardinfabrikken ble anlagt 1893. Etter grunnleggerens død ble firmaet ledet av sønnen Ragnvald Bjelland (1886–1955), deretter av hans sønner Christian Wilhelm Bjelland (1913–84) og Frithjof Ragnvald Bjelland (1914–92). Sistnevntes sønn Christian Bjelland (f. 1954) overtok som adm. direktør 1982. 1981 overtok Norway Foods all produksjon, og Chr. Bjelland & Co. ble et eiendoms- og holdingselskap. Norway Foods ble 1996 overtatt av Rieber & Søn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.