Chery Automobile Co. Ltd., Wuhu, kinesisk bilprodusent etablert 1997, en av kinas største uavhengige bilprodusenter og mest eksporterte kinesiske bilmerker. Chery produserer personbiler i alle segmenter og lette nyttekjøretøy, og er deleier i bilmerket Qoros.

Chery ble etablert i 1997, og de første serieproduserte bilene stod ferdige i desember 1999. I 2001 eksporterte Chery sine første biler. I 2002 ble småbilen Chery QQ lansert, som førte til mye kontrovers da det var åpenbart at den var en kopi av Daewoo Matiz, solgt av General Motors i Kina som Chevrolet Spark. Chery henvendte seg etterhvert til blant annet Bertone og Pininfarina for hjelp til design, og lanserte i 2007 den Bertone-designede Chery A1 og i 2009 den Pininfarina-designede Chery A3. Bilmerket Qoros ble lansert i 2013, og forsøkt markedsført i Europa.

I 2015 ble 408 700 kjøretøy av merket Chery solgt. Chery Automobile Co. Ltd. har eierandeler i merkene Cowin, Karry og Qoros. Selskapet har også en fabrikk i Kina i partnerskap med Jaguar Land Rover.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.