Chery Automobile Co. Ltd., Wuhu, kinesisk bilprodusent etablert 1997, en av kinas største uavhengige bilprodusenter og mest eksporterte kinesiske bilmerker. Chery produserer personbiler i alle segmenter og lette nyttekjøretøy, og er deleier i bilmerket Qoros.

Chery ble etablert i 1997, og de første serieproduserte bilene stod ferdige i desember 1999. I 2001 eksporterte Chery sine første biler. I 2002 ble småbilen Chery QQ lansert, som førte til mye kontrovers da det var åpenbart at den var en kopi av Daewoo Matiz, solgt av General Motors i Kina som Chevrolet Spark. Chery henvendte seg etterhvert til blant annet Bertone og Pininfarina for hjelp til design, og lanserte i 2007 den Bertone-designede Chery A1 og i 2009 den Pininfarina-designede Chery A3. Bilmerket Qoros ble lansert i 2013, og forsøkt markedsført i Europa.

I 2015 ble 408 700 kjøretøy av merket Chery solgt. Chery Automobile Co. Ltd. har eierandeler i merkene Cowin, Karry og Qoros. Selskapet har også en fabrikk i Kina i partnerskap med Jaguar Land Rover.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.