Charly Gaul

Faktaboks

Charly Gaul

L'Ange de Montagne (Fjellengelen)

Født
8. desember 1932, Pfaffenthal, Luxembourg
Død
6. desember 2005, Luxembourg by, Luxembourg
Charly Gaul var den første utlendingen som vant Italia rundt to ganger, i tillegg vant han Frankrike rundt i 1958.

Charly Gaul, tidligere luxembourgsk landeveissyklist. Gaul er kjent for sine gode egenskaper som klatrer og temporytter. Han er vinner av sammenlagtseieren i Frankrike rundt i 1958 og var den første ikke-italieneren som vant Italia rundt to ganger.

Gaul konkurrerte både i cyclocross og landeveisykling, og var blant annet flere ganger nasjonal mester i cyclocross. Men det var som landeveissyklist han skulle gjøre seg kjent og Gaul var blant sin generasjons klatrere og en meget sterk temporytter. Han fikk også tilnavnet "L'Ange de Montange (Fjellengelen) for sine meget sterke klatreegenskaper.

Gaul startet sin profesjonelle karriere i 1953 og året etter tok han bronse under landeveisrittet i VM 1954. I årene som fulgte etablerte han seg i verdenstoppen og vant både sammenlagtseieren i Italia rundt i 1956 og 1959, og Frankrike rundt i 1958. I tillegg tok han 10 etappeseire i Frankrike rundt og 11 i Italia rundt. Gaul la opp som profesjonell syklist i 1965 og trakk seg tilbake fra offentligheten etter endt karriere.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg