Charles Waddell Chesnutt

Faktaboks

Charles Waddell Chesnutt
Uttale
tʃˈesnʌt
Født
1858
Død
1938

Artikkelstart

Charles Waddell Chesnutt var en amerikansk forfatter, men hadde også en vekslende karriere som lærer, journalist og jurist. Han ble født i Cleveland, Ohio,

Han var så lys i huden at han kunne velge om han ville fremstille seg som «hvit» eller «svart», og i The Goopered Grapevine og andre noveller han publiserte i det prestisjetunge tidsskriftet Atlantic Monthly skjulte han sin etniske identitet bak en velstående og konservativ fortellerfigur. Men i disse novellene, som ble utgitt i boken The Conjure Woman (1899), er det gjennom fortellingene i fortellingene, lagt i munnen på en eldre tidligere slave, at Chesnutt illustrerer slaveriets umenneskelighet.

Han stod mer åpent frem med sine kritiske holdninger i novellesamlingen The Wife of His Youth and Other Stories of the Color Line (1899) og de to romanene The House Behind the Cedars (1900) og The Colonel's Dream (1905). Den kjølige mottagelsen disse fikk førte imidlertid til at han avbrøt en lovende forfatterkarriere og arbeidet resten av sitt liv som jurist.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg