Lokale og nasjonale arrangement viderefører gamle tradisjoner og fremmer samtidig det nyeste innen kokkekunst.
I Norge deler Chaîne des Rôtisseurs ut medaljer og pengepremier til vinnerne ved regionale og nasjonale lærlingekonkurranser for kokker og servitører som Norges Kokkers Landsforening (NKL) og Kokkenes Mesterlaug står bak.
Organisasjonen arrangerer også egne konkurranser for unge kokker og vinkelnere i tillegg til at den deler ut stipend til både faglærte og ufaglærte som ønsker å bidra til utviklingen av restaurantfaget. Medlemmer kan også bli medlem i L´Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs, en forening med formål å spre kunnskap om edle viner og kvalitetsbrennevin.
800 års historieI 1248 ble Corporation de Ayeurs etablert i Paris. Det var lauget for profesjonelle gåsegrillere; ayers var den gamle betegnelsen på en som griller gås. I 1610 fikk lauget tildelt sitt våpenskjold ved kongelig brev og ble anerkjent som Maîtres Rôtisseurs. Under revolusjonen i 1789 ble Corporation des Rotisseurs oppløst, i likhet med andre sammenslutninger og laug.
Franske amatører og profesjonelle gastronomer lyktes i 1950 å gjenopplive organisasjonen, som ble offentlig godkjent og fikk tilbake sitt opprinnelige våpenskjold.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.