Cezinando (egentlig Kristoffer Cezinando Karlsen) er en norsk rapper og låtskriver fra Oslo. Cezinando vant i 2016 NRK P3-prisen «Årets Urørt» med låten «€PA». Samme året fikk han sitt gjennombrudd med minialbumet Barn av Europa, en utgivelse som ledet til prisen for årets nykommer under P3 Gull i 2016 og prisen for årets tekstforfatter under Spellemannprisen i 2017.

Suksessen fortsatte i 2017 med de to populære singlene «Håper du har plass» og «Vi er perfekte men verden er ikke det» og det kritikerroste albumet Noen ganger og andre. «Håper du har plass» fikk prisen for årets låt under P3 Gull, mens albumet ble stemt frem som årets åttende beste utgivelse av landets musikkjournalister i Kritikertoppen, Nye Takter/Dagsavisen sin årlige kåring. I 2018 vant Cezinando Spellemannpriser for årets album og årets urban, mens Ole Torjus Hofvind som produserte Noen ganger og andre ble kåret til årets produsent.

Cezinando utmerket seg tidlig som en talentfull rapper med EPen Cez 4 Prez (2012) og med albumet framtid:sanntid i 2014. Senere har musikken hans blitt mer sjangeroverskridende, melodiøs og syngende. Tekstene utforsker tidvis unge menneskers emosjonalitet og usikkerhet, noe som er særlig markant på albumet Noen ganger og andre. Cezinando har samtidig et image og klesstil som stadig forandrer seg og som hele tiden utfordrer rådende ideer om maskulinitet. 

Som barn spilte Cezinando i tv-seriene Karsten og Petra (2002) og AF1 (2008).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.