Celia Cruz

Faktaboks

Celia Cruz
uttale:
krus
født:
21. oktober 1924
død:
16. juli 2003
Celia Cruz under Grammypris-utdelingen i Los Angeles i 2002.
/AP.

Celia Cruz var en cubansk sanger og en av de fremste representantene for salsamusikken. Cruz var solist med det populære cubanske orkesteret La Sonora Matancera fra 1950, men slo seg ned i USA i 1960. Med den fornyede interessen for latinamerikansk populærmusikk fra begynnelsen av 1970-årene ble hun et stort internasjonalt navn, og turnerte over store deler av verden. Hun hadde stor betydning i amerikansk, og særlig cubansk-amerikansk kultur. I løpet av sin karriere ga Cruz ut mer en 60 album og ble premiert med to Grammy-priser og tre Latin Grammy-priser. Hun spilte også i flere filmer. Celia Cruz døde i 2003.

Diskografi i utvalg

  • Celia & Johnny (1974, med Johnny Pacheco)
  • Ritmo en el corazón (1988)
  • Azúcar Negra (1993)
  • Irrepetible (1995)
  • Siempre viviré (2002)
  • La Negra Tiene Tumbao (2002)
  • Regalo del Alma (2003)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg