Casey Affleck er en filmskuespiller fra USA.

Affleck begynte i småroller på TV som tenåring. Hans første større filmroller var i To Die For (Noe å dø for, 1995), Chasing Amy (1997) og Good Will Hunting (Den enestående Will Hunting, 1997); i de to sistnevnte mot storebroren Ben Affleck. Han hadde også en birolle i Ocean's Eleven (2001; oppfølgere 2004 og 2007). 

Han spilte Ford i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford, 2007), privatetterforsker i Gone Baby Gone (2007) og psykopatisk sheriffassistent i The Killer Inside Me (2010), etter Jim Thompsons krimroman. 

I Ain't Them Bodies Saints (2013) var han en fange på rømmen som legger ut på en reise for å gjenforenes med sin kone, spilt av Rooney Mara, og deres barn. Han vant deretter både Oscar og Golden Globe for sin hovedrolle mot Michelle Williams i dramaet Manchester by the Sea (2016).

I 2010 debuterte Affleck som langfilmregissør med I'm Still Here, en såkalt mockumentary, en film som gir seg ut for å være en dokumentar. Filmen handlet om Joaquin Phoenix, og fikk mye oppmerksomhet og kritikk innad i bransjen. 

Han er bror av Ben Affleck.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.