CasaPound, italiensk politisk bevegelse, oppkalt etter den amerikanske poeten Ezra Pound.  

Bevegelsen hadde sin opprinnelse blant en gruppe husokkupanter i Roma i 2003, som protesterte mot boligsituasjonen i byen. CasaPound var i utgangspunktet ikke en politisk organisasjon i vanlig forstand, men snarere et samlingssted med sosiale aktiviteter og politiske og kulturelle arrangementer. Det politiske budskapet som har vært rådende i bevegelsen har høyreekstreme og fascistiske trekk, og enkelte medlemmer har selv uttalt at CasaPound er en fascistisk bevegelse. 

CasaPound holder til i Via Napoleone III i den italienske hovedstaden, men bevegelsen har også spredd seg til andre byer i Italia. Man regner med at den har rundt 4000 medlemmer. 

I 2008 ble bevegelsen registret som en organisasjon under navnet CasaPound Italia (CPI). Denne organisasjonen har et politisk program, og stilte lister til parlamentsvalget i 2013. På landsbasis fikk disse listene 0,14 % av stemmene ved valget. Det politiske programmet er preget av kritikk av markedsliberalismen og av de store internasjonale finansinstitusjonene. CasaPound Italia ønsker en sterk italiensk stat, og ønsker å stenge grensene for innvandring.

Fra 2014 har CasaPound til en viss grad støttet det politiske partiet Lega Nord.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.