CasaPound, italiensk politisk bevegelse, oppkalt etter den amerikanske poeten Ezra Pound.  

Bevegelsen hadde sin opprinnelse blant en gruppe husokkupanter i Roma i 2003, som protesterte mot boligsituasjonen i byen. CasaPound var i utgangspunktet ikke en politisk organisasjon i vanlig forstand, men snarere et samlingssted med sosiale aktiviteter og politiske og kulturelle arrangementer. Det politiske budskapet som har vært rådende i bevegelsen har høyreekstreme og fascistiske trekk, og enkelte medlemmer har selv uttalt at CasaPound er en fascistisk bevegelse. 

CasaPound holder til i Via Napoleone III i den italienske hovedstaden, men bevegelsen har også spredd seg til andre byer i Italia. Man regner med at den har rundt 4000 medlemmer. 

I 2008 ble bevegelsen registret som en organisasjon under navnet CasaPound Italia (CPI). Denne organisasjonen har et politisk program, og stilte lister til parlamentsvalget i 2013. På landsbasis fikk disse listene 0,14 % av stemmene ved valget. Det politiske programmet er preget av kritikk av markedsliberalismen og av de store internasjonale finansinstitusjonene. CasaPound Italia ønsker en sterk italiensk stat, og ønsker å stenge grensene for innvandring.

Fra 2014 har CasaPound til en viss grad støttet det politiske partiet Lega Nord.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.