Caroline Wozniacki er en dansk tennisspiller. Wozniacki vant Australian Open i 2018 og har spilt inn over 25 millioner dollar hittil i karrieren. Hun er rangert som nr. 1 i verden (per februar 2018).

Wozniacki startet sin profesjonelle karriere i 2005 som 15-åring og vant sin første WTA-tittel i 2008 da hun vant turneringen Nordic Light Open. Totalt i karrieren har Wozniacki vunnet 28 WTA-titler (per februar 2018). Hun vant også WTA Finals i 2017. 

Wozniacki spilte sin første Grand Slam-finale i 2009, men tapte mot Kim Clijsters i finalen. Hun kom til finalen i samme turnering i 2014, hvor hun tapte mot Serena Williams. Woznacki lyktes imidlertid på det tredje forsøket da hun vant sin første Grand Slam-tittel etter å ha vunnet mot Simona Halep i finalen i Australian Open i 2018.

Wozniacki var første gang rangert som nr. 1 i verden i 2010 og var den første skandinaviske kvinnelige tennisspilleren som har vært rangert som nummer én. Samme år ble hun kåret til Årets tennispiller av ITF og Årets sportsnavn i Danmark. 

Wozniacki var tidligere samboer med golfspilleren Rory McIlroy.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.