Caroline Wozniacki

Faktaboks

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki

Født
11. juli 1990, Odense, Danmark

Caroline Wozniacki er en dansk tennisspiller. Wozniacki vant Australian Open i 2018 og har spilt inn over 25 millioner dollar hittil i karrieren. Hun er rangert som nr. 1 i verden (per februar 2018).

Karriere

Wozniacki startet sin profesjonelle karriere i 2005 som 15-åring og vant sin første WTA-tittel i 2008 da hun vant turneringen Nordic Light Open. Totalt i karrieren har Wozniacki vunnet 28 WTA-titler (per februar 2018). Hun vant også WTA Finals i 2017.

Wozniacki spilte sin første Grand Slam-finale i 2009, men tapte mot Kim Clijsters i finalen. Hun kom til finalen i samme turnering i 2014, hvor hun tapte mot Serena Williams. Woznacki lyktes imidlertid på det tredje forsøket da hun vant sin første Grand Slam-tittel etter å ha vunnet mot Simona Halep i finalen i Australian Open i 2018.

Wozniacki var første gang rangert som nr. 1 i verden i 2010 og var den første skandinaviske kvinnelige tennisspilleren som har vært rangert som nummer én. Samme år ble hun kåret til Årets tennispiller av ITF og Årets sportsnavn i Danmark.

Wozniacki var tidligere samboer med golfspilleren Rory McIlroy.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg