Caroline Wettergreen

Faktaboks

Caroline Wettergreen
Uttale

Vettergren

Født
9. august 1986, Bergen
Caroline Wettergreen har gjort seg sterkt gjeldende som koloratursopran på europeiske operascener.
.

Artikkelstart

Caroline Wettergreen er en norsk koloratursopran som har gjort karriere ved flere europeiske operahus.

Utdannelse og debut

Wettergreen studerte ved Norges musikkhøgskole (2005–2009) og Kunsthøgskolen i Oslo (2010–2013) – Avdeling Operahøgskolen – og har også studert ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Allerede som student debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Adelaide i Lulu (Alban Berg), regissert av Stefan Herheim (2010).

Karriere

Sin internasjonale debut som operasanger hadde hun i rollen som La Fee i Cendrillon (Jules Massenet) ved Komische Oper i Berlin (2016). I 2017 debuterte hun ved Royal Opera House i London som Nattens Dronning i Tryllefløyten (Wolfgang Amadeus Mozart) og ved Bayerische Staatsoper i München som Gretel i Hänsel und Gretel (Engelbert Humperdinck).

Hun har gjort suksess i roller som La Fee i Cendrillon og Blonde i Bortførelsen fra Seraillet (Mozart) ved flere operahus i Europa og Glyndebourne Opera Festival. Ved sistnevnte har hun også gjort seg gjeldende som Nattens Dronning, en forestilling som ble filmet. I 2019 spilte hun Prinsessen ved urfremførelsen av danske Hans Abrahamsens opera Snedronningen ved Bayerische Staatsoper.

Wettergreen er også en etterspurt konsertsanger. Hun hadde sin debut med Berliner Symphoniker i 2015 og har opptrådt med Bayerische Staatsorchester, Bergens-filharmonien Oslo-Filharmonien og under Festspillene i Bergen. Hun har også urfremført To Inger Christensen-sanger av Hans Abrahamsen under Münchner Opernfestspiele, dirigert av Kirill Petrenko.

I 2018 mottok Caroline Wettergreen Equinors Klassiske Musikkstipend.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg